Jak připravit RAW (živý) chléb

Recept na přípravu RAW živého chleba z www Vladimir Bohm czPřátelé, pro ty z vás jež jsou na RAW, tedy na živé stravě, přináším recept na přípravu úžasně chutného chleba. Pro vás, kteří se stravujete běžnou vařenou stravou, může být tohle výzva vyzkoušet si udělat chutné a zdravé jídlo, tedy náhradu za běžný chléb z mouky. Ochutnejte zdravé a chutné chlebové placky. Kdo jednou zkusí nechce jinak 🙂    

Rozpis použitých surovin
500 gramů Lněného semínka hnědého či zlatého
500 gramů Slunečnice loupané
200 gramů Pohanky (volitelné není nutné)

Přiměřeně 🙂
– troška alpské sole
– dvě až tři mrkve
– tři stroužky česneku
V dochucení směsi se meze nekladou, ba naopak…

S úctou, láskou a úsměvem přeji krásný den 🙂
Vladimír

7 response on “Jak připravit RAW (živý) chléb

  1. Mohli by ste mi prosim napisat nazov susicky,ktoru mate vo videu,lebo Excalibur je velmi drahy. Nenasla som ziadnu lacnu susicku, ktora by mala nastavenie teploty na 40 stupnov. Dakujem.

  2. Petra Vertichová

    Ahojte všichni, tobě Vladimíre moc děkuji za video na výrobu chlébíku i inspiraci, já si prozatím také myslela, že musím mít nějakou tu spešl sušičku, za drahé peníze – koupila jsem si Professor SP 4200 za 833,- Kč přes net i s dovozem až domů :-)… tu fintu nabrání jsem tedy absoulutně nezvládla a tak jsem hned napoprvé vyzkoušela dát na plát pečící papír (samozřejmě ponechám prostřední otvor a asi 0,5cm po vnějším obvodu), a tvořila tak placičky přímo na plátu sušičky, cca po 4h sušení jsem chleba obrátila i s papírem, který se zatím „přilepil“ a po dalších 4h sušení, už šel lehce sloupnout a chleby jsem dosušila už bez něj :-)- chutná jako všechno raw – tedy moc dobrý… v raw jsem začátečník

  3. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli by to šlo i nějak bez sušičky, protože ji nemám? Já tak nějak živou stravu zařazuju postupně tak mě napadlo že bych to mohla i upect v troube na nizke teplote? Pokud to nejde jinak bez sušičky? A určitě je ten chleba zdravější než z mouky že?
    Posílám moc pozdravů, opatrujte se…

    • Ano, jde to i v troube pokud umi do cca tech 40 stupnu tak je to ok, ale neni to ono, vleze se tam toho mene. Sucicka stoji cca 1000 kc, tak to neni treba ohybat pres koleno – byt jsem take tak zacinal.

  4. Děkuju Vladimire za odpoved :), ja si to tak pomalu latam po svem a zvysuju vic zive stravy denne.. ale delam ruzne kompromisy a nezakazuji si nic.. tak nejak s laskou a naslouchanim telu 🙂 Kazdopadne jsem Vam chtela moc podekovat, za knizku Jak na zivou stravu, je super a hlavne jednoducha… pripomelo mi to veci co uz jsem mela v hlave driv 🙂 Mam takove tuseni ze se asi setkame osobne, kamarad uz vas zna tak budu moct podekovat osobne a i treba prispet na Vasi cinnost… Moc Vam fandim, opatrujte se, Blanka
    (Mimo to jsem si vsimla ze jste s Prostejova a to ze Zlina neni tak daleko 🙂

    • Ja by som len rada poradila s tvorbou placiek, treba dať tuto hmotu na pár hodín stuhnut do chladničky a placky sa dajú v pohode krájať.